vrijdag 25 februari 2011

Zelf hoestbonbons maken

Alles en iedereen lijkt wel te lopen snotteren om ons heen. Dus dacht ik laat ik dit recept voor hoestbonbons delen :-)

Je hebt nodig:
1 eetlepel gemalen heemstwortel
1 eetlepel gemalen zoethoutwortel
2 eetlepels honing
2 druppels zuivere etherische pepermuntolie
Eventueel wat gemalen salie, tijm of malrove.

Hoe maak je het:
Doe de honing in een kleine schaal en voeg de heemstwortel en zoethoutwortel toe. Wees voorzichtig met de honing, gebruik kleine eetlepels anders blijft het mengsel te nat! Is het te droog kan je altijd nog wat druppels honing toevoegen!
Voeg de etherische olie toe (en eventueel de salie tijm of malrove) en maak er een vrij droog en kneedbaar mengsel van. Rol hier kleine balletjes van en klaar zijn je hoestbonbons. In de koelkast zijn ze enkele weken houdbaar.

Om ze te gebruiken laat je ze langzaam oplossen in je mond zodat de kruiden goed kunnen in werken op je keel. Geef ze niet aan kinderen onder de 2 jaar ivm de pepermuntolie.

Met dit recept kan je eigenlijk eindeloos variëren. Je kan ook op deze manier bonbons maken met een andere werking dat voor je keel.
Ook kan je ze door de cacao, carobe, fijngehakte noten of fijngehakt gedroogd fruit rollen.

1 opmerking: