zondag 6 februari 2011

Vogelsafari

Vandaag hadden we een boottochtje om weidevogels en wintergasten te kijken. We hadden er een hard hoofd in, maar het KNMI (de hufters) beloofde ons dat de wind zou gaan liggen en dat er een flauw zonnetje zou zijn... nou ehm die wind was niet gaan liggen het stormde net zo hard als de afgelopen 2 dagen, maar ja toch zijn we maar gegaan want we hadden geen bericht gehad dat het weer zó slecht was dat het niet door zou gaan.
Nu achteraf hebben we zoiets van natuurmonumenten wilde wel erg graag hun geld hebben, want het waaide véél te hard om te varen en al helemaal om vogels te zien, want geen 1 vogel die nu denkt goh laat ik lekker gaan vliegen of op een open weiland zitten.
Toch was het wel redelijk leuk, ik was in ieder geval buiten en hoefde niet te lopen ;-)
Ik heb nog wel wat plaatjes kunnen schieten, al was het nog best een klusje met die gigantische wind.

We hebben vooral ganzen, meeuwen en honderden smienten gezien, oh wacht en 2 bergeenden die heel snel over vlogen hahaha
Toch willen we wel eens terug gaan, ze hebben een nestkast met slechtvalken die je daar kan zien jagen in het voorjaar en de zomer en ook voor de weidevogels. Dus volgende keer beter :-)

Hier wat plaatjes van vandaag:


Overvliegende grauwe ganzen.

Nog meer ganzen.


We werden achtervolgd door kokmeeuwen, zilvermeeuwen, mantelmeeuwen en stormmeeuwen.


Mijn beste meeuwenfoto van vandaag LOL


Wat mannelijke smienten.


Nog een meneer Smient.


Een paartje Smient, wat een verschil he?


En nog een plukje smientjes :-)

1 opmerking:

  1. Het mag dan niet helemaal geweest zijn dan wat je ervan had gehoopt, maar ik vind die foto's van de overvliegende ganzen echt geweldig goed.

    BeantwoordenVerwijderen