dinsdag 7 december 2010

Ziek mannetje

Gisteren kreeg ik het eindelijk voor elkaar om Riven eens in zijn eigen bed te laten slapen. Meestal begint hij in het onze en leggen wij hem over. En meestal kruipt hij tegen 5 uur weer over naar ons bed, waardoor ik verhuis naar het zijne.... klinkt logisch he? Tis net een stoelendans alleen met bedden en die enige die er bekaaid mee weg komt is mijn man, die slaapt vrolijk verder op de zelfde plak. Maar goed gisteren begonnen in zijn eigen bed, en vannacht werd ik gewoon wakker van hey... ik heb nog geen Riven gezien. Nou ja die ging ik ook niet zijn want die moest ik vanmorgen wakker maken, in zijn eigen bed welteverstaan!
Maar ja toen gingen zijn oogjes open en werd ik aangekeken door 2 knalrode kijkertjes en een gezichtje vol opgedroogde snotvegen.... oei ziek!
Ik nog dapper wil je naar school en hij nog ja. En ging toen hangen en zei, ik ben ziek, en toen bekeek ik zijn koppie nog eens wat toch ook wel erg opgezet was en besloot, nou...we blijven wel thuis.
Zeker gezien het feit ik gisteren mijn zoon weer zeiknat mee terug kreeg. Ik vind het super leuk voor die kids dat ze in elk soort van weer naar buiten mogen...maar er wordt niet opgelet verder en ik krijg mijn zoon dus elke keer zeikesnat mee en ook nog eens compleet onder het zand.
Spelen okay, vies worden okay, nat worden in de winter niet okay.
En ik denk niet dat het goed is voor een jongetje wat er zo uitziet om die nog lekker zeiknat te maken vandaag en dan in de kou naar huis te laten lopen.
Dus vandaag maar thuis, sprookjesthee drinken, mandarijntjes eten en elk uur even een warm washandje over zijn snoetje halen.
En weet je wat nou het ergste is. Ik kan werkelijk álles aan, deins nergens voor terug, maar als 1 van mijn kinderen ziek is verander ik in een soort super overbezorgd watje....
Misschien dat het komt door de ziekenhuisperikelen met mijn oudste zoon (die inmiddels 11 is en al 13 keer longontsteking heeft gehad met 2 keer bijna de dood tot gevolg) of misschien dat ik gewoon een gigantisch weke mama wordt bij teken van ziekte. Ik weet het niet.
Maar ik kan je vertellen zieke kinderen worden hier compleet gepamperd & verzorgt, terwijl mama elk vorm van verandering in het "ziektebeeld" strak in de gaten houdt. Ik ben natuurlijk dan wel een week watje die overal controle over wilt houden hahahaha
Maar ja nu moesten er ook nog boodschappen gedaan worden..... Dat kon manlief niet doen gisteren want die moest tot laat werken. Ik kan zo ver niet lopen zeker niet met een zware tas en Riven is ziek en de kasten zijn leeg..... Waar is een rijbewijs wanneer je 'm nodig hebt? Ik denk dat we vandaag maar creatief zijn tot papa er is en ons voeden met mandarijntjes LOL
Fijne dag allemaal, ik ga nog even kijken of mijn kind al normale ogen heeft ipv dracula rood.
Thess

3 opmerkingen:

  1. Och gelukkig ben ik niet de enige overbezorgde mama!
    Hier ook een ziek kind op de bank met mandarijntjes.....

    beterschap voor Riven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanuit mijn eigen ziekenboegje (iets verkeerds gegeten)wens ik je zoon van harte beterschap toe. Ik kan me voorstellen dat je er niet blij mee bent dat ze niet opletten hoe nat en verkleumd kinderen kunnen raken. Ik ben een voorstander van buitenspelen, maar enige controle is wel op zijn plaats.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beterschap met Riv. En ik den kdat met al die mandarijntjes en jouw liefdevolle zorg hij snel weer opknapt.

    BeantwoordenVerwijderen