maandag 9 januari 2017

Heerlijke sneeuw

Er ligt eindelijk een pik pak sneeuw hier, en er komt nog meer bij vandaag en morgen. De kinderen genieten er enorm van en zijn in de winter meer buiten dan in de zomer. Sneeuw is een soort van magisch speelgoed voor jong en oud.
Waar ik het al snel te koud vind ik "even" 2 uur naar buiten te kind, deert het de kinderen absoluut niet. Als kleine eskimo's ingepakt hobbelen ze zo naar buiten en zijn ze zoet met van alles, sneeuwballen, langlaufen, forten bouwen, sleeën en ga zo maar door. Ze kunnen hun lol niet op.
Op dit moment zijn de 2 middelste kinderen bij hun vader. Deze is op bezoek in Zweden en dan slapen ze gezellig bij hem in de stuga op de camping. Super dichtbij, want nog geen 900 meter lopen. Leuk voor de kinderen en leuk voor mij. Nu dus alleen de oudste en de jongste thuis.
Ook weer even wennen. Normaal zouden we dan alleen met het ukkie zijn en nu hebben we ineens ook een puber thuis. Die het wel lekker vind die rust haha.
Gisteren gingen we dus maar met z'n viertjes naar buiten.

Jamie-Dean testte zijn langlauf ski's, maar vond het al snel niks. dus toen maar de slee gepakt.


Een stijle bump zorgt voor een hoop lol. En Jamie-Dean glijdt gewoon zonder slee naar beneden.


Ook Jaiden gaat zonder slee.


En Jean op de bipsslee zoals wij hem noemen haha.


Op je kont, op je buik, achterstevoren binnenste buiten, Jamie-Dean probeert elke houding uit haha.

Ik ga ook maar naar boven en ukkie zet meteen de achtervolging in :-)


En ja hoor daar gaat hij weer. No fear!


Ik ook naar beneden op de slee, en meteen besprongen door Jaiden. Die vind het spelen samen echt heel erg leuk. We lachen dan ook veel :-)


Boompje klimmen. Alweer bijna 3 dat ukje.


Klaar om Jean te bekogelen met sneeuwballen. Zijn gezicht is opgeknapt sinds hij hier is, meer kleur, helderder en weer een klein vonkje. Heel fijn om te zien <3


Langs de rivier lopen we terug naar huis en genieten van een mooie zonsondergang. De dagen beginnen zich al te lengen en snel zal het niet meer om 16 uur donker zijn. Maar voorlopig hebben we zeker nog wel 3 maanden wit. Wat de lente straks extra mooi maakt.
Ja we genieten van de sneeuw, dat is zeker :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten